Sporten:

klimmen

De sportieve mogelijkheden in de Lot zijn bijna teveel om op te noemen: wandelen, zwemmen, kanoën, vissen, speleologie, klimmen, golfen, paragliding, fietsen op ATB fietsroutes en gewone fietsroutes.
Op de site www.tourisme-lot.com/en (ook Engelstalig) kunt u daar alles over vinden.

Behalve in het zwembad op Domaine de la Velle kunt u in de omgeving ook zwemmen in zwemmeer
verschillende meren, o.a. in Cazals, Frayssinet le Gélat en Gourdon.

paragliding

 

 

 

 

 

 


Grotten:

De Grottes de Cougnac zijn twee prehistorische grotten op het grondgebied van het dorpje Cougnac, enkele kilometers van Gourdon.
De heuvel waarin de grotten liggen, is vrij toegankelijk. De grotten zelf zijn alleen toegankelijk onder leiding van een gids. De eerste grot is een droge grot, waarin verschillende bijzondere stalactiet- en stalagmietformaties te vinden zijn. De interessantste grot is echter grot twee. In deze grot zijn een vijftigtal prehistorische rotstekeningen te vinden van onder andere oerossen, een paard, een bizon en een aantal abstracte figuren.
Wat de grot van Cougnac bijzonder maakt, is dat het één van slechts drie grotten in Zuidwest-Frankrijk is, waarin een afbeelding van een mens te zien is. De tekeningen in de grot van Cougnac zijn gemaakt vanuit religieus en cultureel oogpunt gedurende een periode van meer dan 5000 jaar. Ze zijn gemaakt door de Cro-Magnonmens die in dit deel van Frankrijk leefde. Cougnac valt hiermee in dezelfde traditie als de tekeningen in de grotten van Lascaux en Pech Merle.

Grottes de Gougnac

Andere grotten in de omgeving :


Kanoën:

kanoen Kanoën is in de buurt mogelijk op de rivieren de Lot, de Dordogne en de Célé.

 

 

 

 

 

 

 


terug naar boven

Algemene voorwaarden en privacyverklaring

direct naar "Activiteiten op La Velle"

 

Franse vlagEngelse vlag
facebook